Cupping Nasıl Yapılır?

Cupping test yapılırken önemli olan kısım bol hava ile dilin ve damağın tamamına kahvenin alınması ve özümsenmesidir. İlk önce kahve koklanarak ön değerler çıkarılır. Koku moleküllerinin verdiği değerlerden sonra özel cupping kaşığı ile kahve ( kahvenin çok sıcak oluşu tatların gerçek değerlerini etkiler) bol hava ile (höpüdeterek) ağıza alınır. Damağa ve dilin her tarafına eşit dağıtılarak döndürülür. Dilin her bölgesindeki farklı tat ve molekülleri değerleri testi yapan kişiye verilir. Ağızda döndürülen kahve tükürme kabına boşaltılır ve oda sıcaklığında su içilerek yeni kahve tadımı için ağız temizlenir. Yeni başlayanlar ve kendini geliştirmek isteyenler için cupping test setleri satılmaktadır. Bu setlerde tanımlanacak aromalar bulunmakta ve burun ve ağız buna alıştırılmaktadır

WhatsApp WhatsApp Destek