Kahve Tadımı (CUPPING) Nedir?

Kahve Tadımı (Cupping Test) bir kahvenin bütün değerlerini analiz şeklinde kağıda döküp tanımlayabileceğimiz önemli bir adımdır. Testleri yapan degüstatörler kahvenin kendi kalitesi ile birlikte kavrulma doğruluğunu tanımlar, ölçer ve derecelendirir. Böylelikle kahvede iyi ve kötü yanlar istenilen sevilere ulaşmada açığa çıkmış olur.

Özellikle espresso harmanlarında yaratılan bir tadın devamlılığı degüstatörlerin işidir ve damak tadlrı ile kahve bilgileri her yıl aynı markada aynı tadın tutması açıısndan önemli rol oynar. Birkaç degüstatörün aynı şartlar altında yaptığı bu testler Cupping Form’larda yazıya dökülür ve formülasyonları belirler. Genellikle yuvarlak ve gider hazneleri olan özel cupping masaları kullanılır. Kurumsal kahve firmalarında çok öenmli bir rol oynayan bu meslekte, bazı firmalarda formülasyonun sırrı açısından babadan oğula geçen örnekler olduğu gibi, dilini sigortalatan kahve degüstatörlerine de rastlanılmaktadır.

WhatsApp WhatsApp Destek